Doorstroming naar het reguliere onderwijs

In Isoka is het scholingsproject voor kinderen die niet kunnen deelnemen aan het reguliere onderwijs, een groot succes. In 2022 is het nieuwe schoolgebouw met steun van onze stichting opgeleverd en nu kunnen kinderen die anders niet naar school zouden gaan toch in de drie klaslokalen les krijgen. Het doel is om hen de basisvaardigheden aan te leren en zoveel mogelijk kinderen weer in te laten stromen in het reguliere onderwijs.

In 2023 ondersteunde het project naast de kinderen in de projectschool zelf, nog 57 kinderen in het reguliere basisonderwijs en 12 kinderen in middelbaar onderwijs. Van de kinderen op de middelbare school werden 6 jongens ondersteund met geld voor de kostschool. Verder werden alle kinderen in het reguliere onderwijs geholpen met schooluniformen, schoenen, schoolboeken en een tas. 

Er is steeds meer geld nodig voor de kinderen die doorstromen naar het reguliere onderwijs. Vooral kinderen die op de middelbare school zitten, moeten veel schoolgeld betalen. Om één kind een jaar onderwijs te laten krijgen op de middelbare school is ongeveer 200 euro nodig.  Vier kinderen op de middelbare school worden via onze stichting rechtstreeks gefinancierd door twee donateurs van onze stichting. Een aantal andere van deze kinderen op de middelbare school wordt gefinancierd uit het algemene bedrag dat onze stichting aan het project geeft.