Mary geplaatst bij haar familie

Mary in 2029

Het transit home in Chinsali is overvol met 20 kinderen. Een aantal van de kinderen hebben de leeftijd dat ze uitgeplaatst zouden moeten worden. Daar is de staf in Chinsali druk mee bezig en het gebeurt heel zorgvuldig.
Bijvoorbeeld Mary die direct na haar geboorte in het transit home terecht was gekomen (de foto is genomen toen Mary nog geen jaar oud was). Nu is ze bijna 4,5 jaar oud. Haar moeder was bij de bevalling in het ziekenhuis overleden. De vader is onbekend. Mary werd geboren met aan één hand een zesde vinger. Toen ze zes maanden was, is ze daaraan geopereerd en daar heeft ze nu geen last meer van. Nadat ze als baby in het transit home was opgenomen, duurde het enige tijd voordat de familie van de moeder haar op kwam zoeken. Ze komt uit een dorp waar haar grootouders en meerdere tantes, ooms en nichtjes en neefjes van haar wonen.

Na ruim een jaar kwamen familieleden van Mary haar opzoeken en raakten ze meer aan elkaar gewend. Vooral één tante kwam geregeld op bezoek. Sinds vorig jaar bezoekt Mary het dorp steeds korte tijd om haar te laten wennen. Dat ging al gauw goed. Ze raakte gewend aan het eten in het dorp en aan haar familieleden. Al snel speelde ze met haar nichtjes en neefjes als goede vrienden. Sinds januari 2024 verblijft ze fulltime in het dorp. In maart kwam de tante met Mary op bezoek in het transit home. Mary zag er gezond en gelukkig uit met haar tante. Het was duidelijk dat Mary een goede band met haar tante heeft en ze het in het dorp naar haar zin heeft. Ze gaat daar nu ook naar school en is in de eerste klas begonnen. Na dit bezoek van tante en Mary werd Mary officieel uitgeschreven uit het transit home.